Δείτε ποια σάλτσα ταιριάζει με κάθε φαγητό
Και οργανώστε την κουζίνα σας
Σάλτσες υπάρχουν πολλές. Ποια όμως ταιριάζει γευστικά με τι και ποια μπορεί να προσδώσει το «κάτι παραπάνω» στις μαγειρικές σας δημιουργίες;
Αβγολέμονο: πάει τέλεια με ψάρι, μοσχάρι, κοτόπουλο, ρύζι (όλα βραστά).
Γλυκόξινη: ταιριάζει με ψητό χοιρινό, βραστό ή ψητό μοσχάρι, βραστό ψάρι, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, λαχανικά, ρύζι.
Κάρι: ιδανική για ψητό αρνάκι, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, γαλοπούλα, ρύζι.
Λευκού κρασιού: δένει ιδανικά βραστό μοσχάρι, ψητό αρνάκι, βραστό ή ψητό ψάρι, ζυμαρικά.
Μαγιονέζας: για βραστό ψάρι, ψητό κοτόπουλο, πράσινες σαλάτες, ρύζι.
Μαδέρα: για βραστό ή ψητό μοσχάρι, ψητό αρνάκι, ψητό κουνέλι, ψητό ψάρι.
Μανιταριών: ιδανική για βραστό μοσχάρι, βραστό ή ψητό ψάρι, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, γαλοπούλα, ζυμαρικά κάθε είδους, ρύζι.
Μιλανέζε: για βραστό μοσχάρι, βραστό ψάρι, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ρύζι.
Μουστάρδας: ταιριάζει με μπιφτέκια, ψητό χοιρινό, βραστό μοσχάρι, ψητό αρνάκι, ψητό κουνέλι, ψητό κοτόπουλο, γαλοπούλα.
Ντομάτας: η καλύτερη για ψητό χοιρινό, ψητό μοσχάρι, ψητό αρνάκι, βραστό ή ψητό ψάρι, ζυμαρικά, ρύζι.
Ολαντέζ: δίνει γεύση στο ψητό αρνάκι, βραστό ή ψητό ψάρι, λαχανικά.
Πέστο: για τα ζυμαρικά, φυσικά.
Τυριών: δοκιμάστε τη με βραστό μοσχάρι, βραστό κοτόπουλο, ζυμαρικά, ρύζι, λαχανικά, σαλάτες λαχανικών.