Σάλτσες υπάρχουν πολλές. Ποια όμως ταιριάζει γευστικά με τι και ποια μπορεί να προσδώσει το «κάτι παραπάνω» στις μαγειρικές σας δημιουργίες;

Αβγολέμονο: πάει τέλεια με ψάρι, μοσχάρι, κοτόπουλο, ρύζι (όλα βραστά).

Γλυκόξινη: ταιριάζει με ψητό χοιρινό, βραστό ή ψητό μοσχάρι, βραστό ψάρι, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, λαχανικά, ρύζι.

Κάρι: ιδανική για ψητό αρνάκι, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, γαλοπούλα, ρύζι.

Λευκού κρασιού: δένει ιδανικά βραστό μοσχάρι, ψητό αρνάκι, βραστό ή ψητό ψάρι, ζυμαρικά.

Μαγιονέζας: για βραστό ψάρι, ψητό κοτόπουλο, πράσινες σαλάτες, ρύζι.

Μαδέρα: για βραστό ή ψητό μοσχάρι, ψητό αρνάκι, ψητό κουνέλι, ψητό ψάρι.

Μανιταριών: ιδανική για βραστό μοσχάρι, βραστό ή ψητό ψάρι, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, γαλοπούλα, ζυμαρικά κάθε είδους, ρύζι.

Μιλανέζε: για βραστό μοσχάρι, βραστό ψάρι, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ρύζι.

Μουστάρδας: ταιριάζει με μπιφτέκια, ψητό χοιρινό, βραστό μοσχάρι, ψητό αρνάκι, ψητό κουνέλι, ψητό κοτόπουλο, γαλοπούλα.

Ντομάτας: η καλύτερη για ψητό χοιρινό, ψητό μοσχάρι, ψητό αρνάκι, βραστό ή ψητό ψάρι, ζυμαρικά, ρύζι.

Ολαντέζ: δίνει γεύση στο ψητό αρνάκι, βραστό ή ψητό ψάρι, λαχανικά.

Πέστο: για τα ζυμαρικά, φυσικά.

Τυριών: δοκιμάστε τη με βραστό μοσχάρι, βραστό κοτόπουλο, ζυμαρικά, ρύζι, λαχανικά, σαλάτες λαχανικών.