ΥΛΙΚΑ

2-3 μελιτζάνες φλάσκες

2-3 πατάτες μεγάλες

Μισό κιλό κιμάς ανάμικτος ή βόειος

Σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο

1 κρεμμύδι μεγάλο

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι-πιπέρι

Μοσχοκάρυδο-κανέλλα ή ότι άλλο μας αρέσει

1 τοματοχυμό Πουμαρό

Πάπρικα γλυκιά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο γάλα

Και 5 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ρίξε μισό ποτήρι του νερού λάδι, τεμάχισε σε μικρά κυβάκια το κρεμμύδι και σοτάρισε τον κιμά. Ρίξε το αλάτι, το πιπέρι, δάφνη, πάπρικα, το μοσκοκάρυδο και τέλος την κανέλλα και ανακάτεψε μέχρι να σοταριστεί καλά ο κιμάς. Πρόσθεσε το νερό και το Πουμαρό. Βράσε τον κιμά. Σε ένα τηγάνι, τηγάνισε τις πατάτες αφού τις κόψεις πρώτα σε στρογγυλά κομμάτια. Κόψε τις μελιτζάνες και βάλτες μέσα σε νερό, προσθέτοντας αλάτι.

Χύσε το νερό και στίψτες προσεκτικά μέχρι να φύγουν τα νερά, και βάλτες να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.

Τηγάνισε τις μελιτζάνες και βάλε σε ένα πιάτο χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν απτό πολύ λάδι. Βάζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες στο ταψί (κάτω τις πατάτες, και από πάνω τις μελιτζάνες).

Ρίξε τον κιμά που έχεις φτιάξει.

Ετοίμασε την μπεσαμέλ ρίχνοντας το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα λίγο αλάτι και τις 8 κουταλιές αλεύρι. Ανακάτεψε με το χτυπητήρι για να γίνει η μπεσαμέλ.

Στη συνέχεια ρίξε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο μοσχοκάρυδο στην μπεσαμέλ και ανακάτεψε.

Άφησε την μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο και χτύπα 2 αυγά και ρίξτα μέσα.

Ανακάτεψε γρήγορα και άσε να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Βάλε πάνω άπτον κιμά το τριμμένο τυρί. Χτύπα 3 αυγά και τα ρίξε από πάνω. Τέλος ρίξε την μπεσαμέλ και πασπάλισε με λίγη φρυγανιά και τυρί τριμμένο. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.