Δώδεκα υπέροχες, νηστίσιμες σαλάτες
Με απλά και νόστιμα υλικά
Λαχανοσαλάτα με πράσινο μήλο και ρόδι
3 φλιτζάνια του τσαγιού άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο 2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρόκα ψιλοκομμένη 1 καρότο σε ροδέλες, για το ντρέσινγκ 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού αλάτι-πιπέρι
Μελιτζανοσαλάτα
6 μελιτζάνες φλάσκες (στρογγυλές) 1 φλυτζ. τσ. ελαιόλαδο 2 ξερά κρεμμύδια μικρά (πολύ ψιλοκομμένα) 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 4 κουτ. σ. ξύδι αλάτι 1-2 σκελίδες σκόρδο
Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι
2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες 1-2 μικρές σκελίδες σκόρδο τριμμένες 2-3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Πάπρικα γλυκιά για το
Πολίτικη σαλάτα
1/2 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες 3 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουταλιά της
Ρεβιθοσαλάτα
250 γρ. ρεβίθια 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά μπαστουνάκια, ψητές 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το ντρέσινγκ 1/3 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και σταφίδες
1/2 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 2 καρότα τριμμένα 2 μήλα ψιλοκομμένα 2 κλωναράκια σέλερι σε ροδέλες 3 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους 4-5
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητές πιπεριές και κάπαρη
250 γρ ρεβίθια 80 γρ ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο κομμένες σε κύβους 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό. 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη 1 μέτριο κρεμμύδι σε
Σαλάτα με σπανάκι, κάστανα και κουκουνάρια
400 γρ. πολύ φρέσκο σπανάκι 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες ½ φλιτζανιού του τσαγιού ξανθές σταφίδες 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού κουκουνάρια 12-14, για τη σάλτσα 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 1 κουταλιά της σούπας μέλι αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σιτάρι σαλάτα με ξερά βερύκοκα
2 φλυτζάνια σιτάρι νερό για το μούλιασμα του σιταριού αλάτι 6 ξερά βερύκοκα, κομμένα σε κυβάκια 2-3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon 5
Σπανάκι σαλάτα
600 γρ. σπανάκι 150 γρ. Κατίκι Δομοκού κομμένο σε μικρούς κύβους (ή όποιο άλλο τυρί θέλουμε) 1 μεγάλο αχλάδι κομμένο σε κύβους σπόροι ενός ροδιού , για τη σάλτσα (βινεγκρέτ) χυμό μισού πορτοκαλιού χυμό μισού λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ελαιόλαδο , για το πασπάλισμα 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρντισμένο ελαφρά
Ταραμοσαλάτα
150 γρ. λευκό ταραμά 2 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο 3 πατάτες βρασμένες 2 χοντρές φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα) μουσκεμένο και στυμμένο χυμό από 2 1/2 λεμόνια
Φασόλια πιάζ
1/4 κιλό μικρά ξερά φασόλια άσπρα ή μαυρομάτικα 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες 2 φρέσκιες ντομάτες 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 3 -4 κουταλιές μαϊντανό, Υλικά για τη σάλτσα 1/3 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι χυμό από 1/2 ή 1 λεμόνι ή 2 κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί