Υλικά

(για 4 άτομα)
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
4 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. χυμό ντομάτας
1/3 φλιτζ. του τσαγιού μαύρες σταφίδες
1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. του τσαγιού λευκό ξηρό
1 κ. σ. ξερό κόλιαντρο (σπασμένους σπόρους)
αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας καλά απ΄όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον κόλιαντρο, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και σε 5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις σταφίδες και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 45 έως 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Όση ώρα μαγειρεύουμε παρακολουθούμε μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος θέλουμε το κρέας καλά ψημένο με πηχτή μελωμένη σάλτσα.