Υλικά

14 λαζάνια
300 γρ. σπανάκι
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
60 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. μοτσαρέλα
2 αυγά
400 γρ. τυρί ρικότα
2 κούπας σάλτσα ντομάτας
Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει

Αναμειγνύουμε με τα αυγά, τη ρικότα, αλάτι-πιπέρι, τη μισή παρμεζάνα και τη μισή μοτσαρέλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βάζουμε στον πάτο ενός πιρέκ λίγη σάλτσα ντομάτας και από πάνω μια στρώση λαζάνια

Προσθέτουμε μια δόση από το μείγμα σπανάκι και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις λαζάνια-σπανάκι

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπη τυρί

Ψήνουμε για μισή ώρα με αλουμινόχαρτο και άλλα 15 λεπτά χωρίς

Τα λαζάνια με σπανάκι και ρικότα είναι έτοιμα!