Υλικά συνταγής

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα τόνου σε νερό στραγγισμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ [ή 400 γρ. φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες]
1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη κάπαρη [προαιρετικά]
ελαιόλαδο
Αλάτι/Πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι ή κατσαρολίτσα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το πελτέ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό ή μαϊντανό.

Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα, περίπου, μέχρι να «δέσει».

Μέχρι να βράσει η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προτιμήστε τα μακαρόνια σας αλ τέντε.

Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το τόνο και προαιρετικά τη κάπαρη, που έχουμε ξεπλύνει από το αλάτι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε σε φωτιά 4-5λ ακόμα να εξατμισθεί το αλκοόλ και τη σερβίρουμε πάνω στα μακαρόνια μας. Εναλλακτικά ρίχνετε τη σάλτσα μέσα στη κατσαρόλα με τα σουρωμένα και βουτυρωμένα μακαρόνια σας ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και σερβίρετε.