ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ

ΥΛΙΚΑ

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελλάκι μαγιά – 9 γραμμάρια
280 γραμμάρια νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο ελαιόλαδο

ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

1. Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά

2. Ζεσταίνουμε το νερό – να είναι χλιαρό όχι καυτό – και μέσα σε αυτό διαλύουμε τη μαγιά.

3. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10΄λεπτά

4. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι

5. Το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα

6. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει

7. Πασπαλίζουμε με νισεστέ τον πάγκο εργασίας και με τον πλάστη ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο στο σχήμα που θέλουμε

8. Με ένα πινέλο αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο το σκεύος μέσα στο οποίο θα ψήσουμε την πίτσα

9. Γεμίζουμε με σάλτσα ντομάτας και υλικά της αρεσκείας μας

10. Ψήνουμε στους 200°C για 20΄ λεπτά περίπου