Υλικά

-ρόκα ή μαρούλια
-μία κούπα σπόρια από ρόδι
-1-2 πορτοκάλια
-1/5 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
-1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού

-2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
-5 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 κ.σ. μέλι
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε την πράσινη σαλάτα σε μεγάλα κομμάτια και την τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέστε τα πορτοκάλια σε μικρές φέτες ή σε κύβους ( όχι πολύ μικρούς).

Σε ένα άλλο μικρό μπολ, αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το ξύδι και ανακατεύετε καλά. Ρίξτε το dressing στη σαλατιέρα και ανακατέψτε πολύ καλά. Προσθέστε τα καρύδια και το αλατοπίπερο. Αν αντί για καρύδια, προτιμάτε τα κουκουνάρια ή τα αμύγδαλα, μην ξεχάσετε να τα καβουρδίσετε.

Θα δώσουν στη σαλάτα σας άλλη γεύση.