Σούπα με σπαράγγια
Αν και σούπα... τρώγεται και κρύα
Υλικά
1 κιλό φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
400 γραμμ. ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι ξινόγαλο
1 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το ζωμό κοτόπουλο, τα σπαράγγια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε χωρίς το καπάκι για περίπου ένα τέταρτο, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα σπαράγγια. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πουρέ των σπαραγγιών και το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τη σούπα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και στη συνέχεια, το ξινόγαλα και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε αμέσως.
πηγη: tasty-day.gr