Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 φακελάκια ζελέ μπανάνα ή ανανά σε σκόνη
360 ml. ζεστό νερό
400 γραμ. ή 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
1 βαζάκι κεράσι γλυκό του κουταλιού
4 - 5 σύκα γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση

Αδειάζουμε το κεράσι σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Το σιρόπι του το φυλάμε για άλλη χρήση.
Στραγγίζουμε καλά και χοντροκόβουμε τα σύκα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο το νερό, όχι να βράσει, αποσύρουμε και διαλύουμε μέσα το ζελέ.

Έπειτα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα παγωμένο, κι ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, για να παγώσει πιο γρήγορα ο ζελές, χωρίς να πιάσει πέτσα, βάζουμε το κατσαρολάκι σε λεκάνη με παγωμένο νερό και παγάκια, κι ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι αρχίσει να πήζει ελαφρά και να γίνει σαν χυλός.

Έπειτα, χτυπάμε ελαφρά (για μισό λεπτό) το γιαούρτι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ζελέ και τα χτυπάμε για 2' σε χαμηλή ταχύτητα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κατόπιν, αδειάζουμε το μισό μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει.
Το υπόλοιπο μισό υλικό, το αφήνουμε εκτός ψυγείου για να μην μας σφίξει.

Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, απλώνουμε τα φρούτα να πάνε παντού και μετά τα σκεπάζουμε προσεκτικά, με το υπόλοιπο μείγμα.
Τοποθετούμε τη φόρμα πάλι στο ψυγείο, για 4 -5 ώρες, μέχρι να πήξει καλά το γιαουρτοζελέ μας.

Για να το ξεφορμάρουμε πιο εύκολα, βουτάμε τη φόρμα για πολύ λίγο σε καυτό νερό, (δεν το παρακάνουμε όπως εγώ και μας λιώσει), και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, ή ένα δίσκο.