Υλικά

Μπακαλιάρος 800 γρ ξερός ή 1 κιλό φιλέτο
Κρεμμύδια ξερά 500 γρ
Λευκό κρασί 1 ποτήρι του κρασιού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού
Αλάτι-πιπέρι μαύρο
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή από 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαϊντανός 1 ματσάκι ψιλοκομμένος

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε φέτες και τον βάζουμε να ξαλμυρίσει (ή παίρνουμε έτοιμο ξαλμυρισμένο και το κόβουμε σε φέτες).

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει,προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι,την πάπρικα γλυκιά και καυτερή,την ζάχαρη, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί,αφήνουμε να εξατμισθεί το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό χλιαρό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε πυρέξ ή ταψί. Τοποθετούμε τις φέτες μπακαλιάρου από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Προς το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

ΠΗΓΗ:Chefoulis.gr