Υλικά

1/2 κούπα ζάχαρη

1 πεπόνι μετρίου μεγέθους (όποια ποικιλία σου αρέσει)


 Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώσε τη ζάχαρη με 3 κουταλιές του γλυκού νερό, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι.

Αφήσέ το στην άκρη να κρυώσει.
Καθάρισε το πεπόνι και κόψε το σε κομμάτια. Ρίξε το στο blender προσθέτοντας το σιρόπι και δουλέψέ το μέχρι να πάρεις ένα απαλό μείγμα.

Ρίξε το σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος και βάλε το στην κατάψυξη. 

Αφήσέ το να παγώσει για 4 ώρες και στη συνέχεια, σπάσε τους κρυστάλλους και ανακατέψε τη γρανίτα με ένα πηρούνι.

Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία άλλες δυο φορές μέχρι να παγώσει εντελώς. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχεις την χαρακτηριστική υφή της γρανίτας αλλά αν δεις πως έχει κρυσταλλώσει περισσότερο απο το επιθυμητό, μπορείς να την χτυπήσεις γρήγορα στο blender πριν τη σερβίρεις.

ΠΗΓΗ:QUEEN.GR