Υλικά


1 μικρό σκόρδο, λιωμένο
1 μεγάλη καυτερή πιπεριά, σε κύβους
6 μπουτάκια κοτόπουλου, με κόκαλο και δέρμα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ φλ. μέλι
2 κ.σ. νερό
δενδρολίβανο, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.

Χωρίζουμε το μείγμα στα δυο και κρατάμε το μισό στην άκρη.

Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα ρηχό σκεύος και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.

Προσθέτουμε το μισό μείγμα σκόρδο-πιπεριά και τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Μεταφέρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 20-30 λεπτά, γυρνώντας τα κατά διαστήματα.

Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο μείγμα σκόρδο-πιπεριά με το μέλι και τις 2 κ.σ. νερό.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπουτάκια κοτόπουλου και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

Γαρνίρουμε με δεντρολίβανο και σερβίρουμε αμέσως.