Σνίτσελ κοτόπουλου να... γλείφετε και τα δάχτυλά σας
Η πιο νόστιμη και γρήγορη συνταγή
Συστατικά
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κομμάτια
Για τη μαρινάδα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
θυμάρι ξερό
Για το πανάρισμα
250 γρ. αλεύρι
200 γρ. πάνκο ή φρυγανιά τριμμένη
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Για τη mayo-honey sauce
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. λάδι
140 γρ. μαγιονέζα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε στο μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, την πάπρικα και το ξερό θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο ή για όλη τη νύχτα.
Αφού περάσουν 2 ώρες αφαιρούμε τα φιλετάκια από τη μαρινάδα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Έχουμε 3 διαφορετικά μπολ. Ένα με το αλεύρι, ένα με τα αυγά (τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει και χτυπήσει ελαφρώς) και ένα με το πάνκο ή την τριμμένη φρυγανιά.
Βουτάμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια, μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να πάει παντού.
Έπειτα βουτάμε τα φιλέτα στο μπολ με τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα.
Στη συνέχεια τα βουτάμε στο μπολ με το πάνκο ή με τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι μας στους 170ο C και έπειτα τα βουτάμε τα φιλετάκια κατευθείαν στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ με την μαγιονέζα, βάζουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το μέλι, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε τα σνίτσελ μας με πράσινη σαλάτα και τη sauce.
πηγη akispetretzikis.com