Υλικά Συνταγής


250 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. κατίκι
450 γραμ. ζάχαρη
6 αβγά
2 βανίλιες
300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμ. κακάο
150 γραμ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Λίγο κακάο για τη φόρμα
Λιωμένη σοκολάτα ή άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη

Εκτέλεση


Ξεκινάμε τα παξιμάδια με σοκολάτα, κοσκινίζοντας το αλεύρι με το μπέικιν. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την στέβια, τα αυγά, το ξύσμα και τη βανίλια.

Με τα εξαρτήματα ανάδευσης, χτυπάμε τα υλικά για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό και το αλεύρι, αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι.

Δεν ζυμώνουμε πολύ το μείγμα. Ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.

Σε βουτυρωμένο ταψάκι μακρόστενο 32 χ22 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς C για 30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε φέτες λεπτές, πάχους 3 χιλιοστών. Κάθε φέτα την κόβουμε στη μέση (βγαίνουν μακριές λωρίδες οι φέτες).

Αραδιάζουμε τις φέτες σε λαμαρίνα και τις στεγνώνουμε σε χαμηλό φούρνο 140 -150 βαθμούς C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου, να ροδοκοκκινήσουν και να γίνουν τραγανές.

Αφού κρυώσουν, περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα σε γραμμές.

Όταν στεγνώσει η σοκολάτα, φυλάμε τα βουτήματα σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν τραγανά.

Δοκιμάστε λίγο τη ζύμη, και αν σας φαίνεται άγλυκη, συμπληρώστε λίγη στέβια. Εγώ τα προτιμώ όχι πολύ γλυκά.

Αν προσέχετε τη διατροφή σας, ρίξτε μια ματιά και στην τούρτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.

πηγη: argiro.gr