Μπριζόλες για εργένηδες
Μπορούν να συνοδευτούν και με πατάτες τηγανητές.
Υλικά
1. 2 χοιρινές μπριζόλες για τηγάνι
2. αλάτι
3. ρίγανη
4. λεμόνι
5. λάδι
Οδηγίες
1. Πλένουμε τις μπριζόλες μας.
2. Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με χοντρό πάτο. Περιμένουμε να κάψει. Αν ρίξουμε δύο τρεις σταγόνες νερό στο τηγάνι και εξατμιστουν αμέσως είμαστε έτοιμοι.
3. Βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι χωρίς τίποτε άλλο, ούτε νερό ούτε λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Π.χ. για κουζίνες με δείκτες θερμοκρασίας από το 1-10 θα βάλουμε το διακόπτη στο 3.
4. Θέλουμε οι μπριζόλες μας να σιγοψηθούν από έξω και να κάνουν κρούστα χωρίς να χάσουν τα υγρά τους. Θέλουμε δηλαδή να ψήνονται μέσα στο ζωμό που βγάζουν οι ίδιες. Γι' αυτό η φωτιά δεν πρέπει να είναι δυνατή, ούτως ώστε να προλαβαίνουν οι μπριζόλες να το επαναπροσλαμβάνουν πριν εξατμιστεί.
5. Μόλις κάνουν κρούστα οι μπριζόλες μας από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε να συμβεί το ίδιο και από την άλλη.
6. Μόλις πάρουν αυτό το ελαφρύ καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι και ανεβάζουμε τη φωτιά στο 6-7. Ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη.
7. Δεν χρειάζονται πάνω από 2 λεπτά στην κάθε πλευρά για να ψηθούν. Δεν πρέπει να μαυρίσουν για να τις βγάλουμε από τη φωτιά.
8. Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε στο λάδι τους και λίγο λεμόνι. Καλή όρεξη!
Πηγή: cookpad.com