Υλικά
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 καρότα κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
1 πράσο
1200 γρ. μοσχαρίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους 1-2 εκ
1 κονκασέ ντομάτας
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml κόκκινο κρασί
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
2 κ.σ. μέλι
¼ κ.γ. σπόρους κύμινου ή γλυκάνισου
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και το πράσο και τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στην άκρη.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε τα κομμάτια από το κρέας μέσα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Όταν πάρουν καλό χρώμα, προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε 2 στικ κανέλας, 2 φύλλα δάφνης και λίγο κύμινο. Στη συνέχεια βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά για να γλυκίσει.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κονκασέ, το μέλι και 250 ml νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Καπακώνουμε και βράζουμε για 1½ ώρα τουλάχιστον σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρουμε σε ένα ταψί μαζί με τα ζουμιά που υπάρχουν στην κατσαρόλα.
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κριθαράκι μέχρι να χρυσίσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθέτουμε το κριθαράκι στο ταψί με το κρέας και προσθέτουμε και 750 ml νερό. Ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα χωρίς αλουμινόχαρτο.
Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα από 1 λεμόνι.

πηγη: akispetretzikis.com