Υλικά Συνταγής

1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Για την εύκολη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6', μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4'.

Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.

Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7' ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: argiro.gr