Υλικά Συνταγής


1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή μπουτάκια κοτόπουλου
1 λίτρο γάλα
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βούτυρο

Για τις πατάτες

6 πατάτες
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Για τα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλο, πλένουμε τα μπουτάκια και τα βάζουμε σε γυάλινο σκεύος. Τα καλύπτουμε με το γάλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το λιγότερο για 2 ώρες. Καλύτερα όμως να μείνει μία νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Τα βουτάμε στη φρυγανιά να καλυφθούν καλά.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά μοσχοκάρυδο. Ακουμπάμε ένα μικρό κομματάκι βούτυρο σε κάθε κομμάτι.

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε ρίγανη και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Αραδιάζουμε τις πατάτες πλάι στα μπουτάκια και ψήνουμε για 50′ περίπου στους 180 C με 200 C αέρα να ροδίσουν.

Πηγή: argiro.gr