Υλικά 

2 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
260 γρ. πατάτες τηγανητές
100 γρ. ζαμπόν σε κύβους
100 γρ. τσένταρ σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κ.σ. μαϊντανό
10 μέτρια αυγά
200 γρ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Σε ένα πυρέξ 20x30 απλώνουμε με ένα πινέλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Φροντίζουμε η φρυγανιά να καλύψει όλη τη βάση και τα τοιχώματα του πυρέξ για να μην κολλήσει η ομελέτα.
Προσθέτουμε τις τηγανητές πατάτες, το ζαμπόν, το τσένταρ, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να διαλυθούν τα αυγά. Προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com