Υλικά 

1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μπέικον
1 πιπεριά κόκκινη
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
50 γρ. λευκό κρασί
1 κύβο κότας
300 γρ. κρέμα γάλακτος
750 γρ. βραστό νερό
250 γρ. φαρφάλες
2 κ.σ. βασιλικό
πιπέρι
100 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Για το σερβίρισμα

φύλλα βασιλικού
πιπέρι

Εκτέλεση 

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μπέικον σε κυβάκια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια 1 εκ. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε το βραστό νερό και τις φαρφάλες.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για 15 λεπτά μέχρι να βράσουν οι φαρφάλες.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό, το πιπέρι, το καλαμπόκι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και πιπέρι.

Πηγή: akispetretzikis.com