Chocolate Stout Brownies
Μια συνταγή να μας τρέχουν τα σάλια, από τον σεφ Βασίλειο Τζίμα.
Υλικά
¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα στάουτ (είδος μπίρας)
450 γρ. μαύρη σοκολάτα
1 κούπα + 2 κουταλιές βούτυρο
1-1/2 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
1 κουταλάκι βανίλια
Αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε την μπίρα μέχρι να μείνει μισή κούπα (περίπου 12 λεπτά) και κρατάμε το ¼. Ανακατεύουμε 350 γρ. σοκολάτας με μια κούπα βούτυρο, τα τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό μπολ και τα αφήνουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα και το ¼ της μπίρας. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί (9’’x9’’x2’’). Ψήνουμε τα brownie μέχρι να αρχίσει να σπάει η επιφάνειά τους. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα εάν έχουν ψηθεί εσωτερικά (χρόνος ψησίματος περίπου 35-40 λεπτά). Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε τουλάχιστον για 20 λεπτά να κρυώσουν. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού λιώσει, προσθέτουμε την μπίρα που έχει μείνει, το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο αλάτι. Ομογενοποιούμε και ρίχνουμε πάνω από τα brownie.
Πηγή: vita.gr