Συστατικά

Για τη τούρτα

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 20 μελομακάρονα, ολόκληρα 

Για το frosting

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για την καραμέλα

  • 200 γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • 3 μελομακάρονα
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ.καρύδια

Για την τούρτα

Σε ένα μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το κονιάκ, το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να πήξει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στην συνέχεια δυναμώνουμε την ταχύτητα μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή της σαντιγί.
Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη στον πάτο και στο πλάι μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση 20 εκ., ώστε να προεξέχει.
Από πάνω βάζουμε μία στρώση από την κρέμα.
Απλώνουμε το ⅓ από τα μελομακάρονα και καλύπτουμε άλλη μια στρώση από την κρέμα.
Βάζουμε και το άλλο ⅓ από τα μελομακάρονα και ακολουθούμε την διαδικασία ακόμη μια τελευταία φορά ρίχνοντας τη τελευταία δόση της κρέμας και από πάνω το τελευταίο ⅓ από τα μελομακάρονα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Ανοίγουμε τη μεμβράνη και ξεφορμάρουμε την τούρτα ανάποδα πάνω σε μια πιατέλα.

Για τo frosting

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Με μια μαρίζ στρώνουμε τη σαντιγί γύρω γύρω από την τούρτα.
Για την καραμέλα

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν λιώσει και πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα (προσοχή μην μας καεί) την απλώνουμε προσεκτικά σε μια λαδόκολλα και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
Την σπάμε με τα χέρια μας και τη διακοσμούμε γύρω από την τούρτα.
Στολίζουμε από πάνω την τούρτα με τα μελομακάρονα και την υπόλοιπη καραμέλα που περίσσεψε.
Τελειώνουμε την τούρτα μας προσθέτοντας μέλι και τριμμένα καρύδια.

Πηγή: akispetretzikis.com