Είναι μία εύκολη, γρήγορη, νόστιμη παραλλαγή του γνωστού κινέζικου πιάτου, που αρέσει στα περισσότερα παιδιά και φυσικά και στους μεγάλους.

Υλικά

1 πακέτο λεπτά νουντλς ρυζιού 
Δύο στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1-2 πιπεριές φλωρίνης
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
Μία χούφτα αρακά ( προαιρετικά )
Μία χούφτα καλαμπόκι 
Λίγο λάδι καρύδας
Σόγια

 
Εκτέλεση

Βάζουμε το γουκ ( αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε μία φαρδιά κατσαρόλα με μεγάλο πάτο ) το λάδι καρύδας και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το γυρίζουμε μερικές φορές μέχρι να γυαλίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο.

20170517 200624

Αφού το γυρίσουμε κι αυτό μερικές φορές, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε διαρκώς για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ζωμό κάθε φορά που τον πίνει, γιατί δεν θέλουμε να έχει πολλά υγρά.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα νούντλς σε αλατισμένο νερό για όσα λεπτά γράφουν στη συσκευασία τους. Μόλις το κοτόπουλο με τα λαχανικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε στο γουοκ ( ή στην κατσαρόλα ) τα βρασμένα νούντλς.

20170517 200934 1

Ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού. Προσθέτουμε όση σόγια μας αρέσει ( θέλει προσοχή γιατί είναι αλμυρή ) και σερβίρουμε.

20170517 202340 1

Πηγή: tasty-day.gr