Πεντανόστιμη τάρτα με μπρόκολο και τσένταρ
Μία μοναδική τραγανή τάρτα ιδανική να συνοδεύσει κάθε κυρίως πιάτο
Υλικά
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες αλάτι & μαύρο πιπέρι
120 γραμμ. τυρί Cheddar, τριμμένο
1 έτοιμο φύλλο για τάρτα
3 αυγά
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε μία ταρτιέρα. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το μπρόκολο και τις φέτες του κρεμμυδιού για πέντε με επτά λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε την έτοιμη ζύμη για τάρτα (την οποία έχουμε προηγουμένως ξεπαγώσει, αν είναι κατεψυγμένη ) στην ταρτιέρα. Φροντίζουμε να καλύψουμε με τη ζύμη και τα πλαϊνά της φόρμας. Προσθέτουμε το μπρόκολο με το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τσένταρ. Χτυπάμε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά με την κρέμα και περιχύνουμε το μείγμα στην τάρτα. Πασπαλίζουμε την τάρτα με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμη 20 με 25 λεπτά.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
Πηγή: tasty-day.gr