Υλικά

Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ.
Κιμάς αρνίσιος 250 γρ.
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο
Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη
Φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές σούπας
Αυγό 1 τεμ
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι 1 κουταλιά γλυκού
Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού πικάντικη
Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Μπέικον 12 φέτες
Γραβιέρα 300 γρ. κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια


Οδηγίες

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και το στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά. Το αδειάζουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (εκτός γραβιέρας και μπέικον).

Ζυμώνουμε πολύ καλά, αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα και χωρίζουμε το μείγμα μας σε 12 ίσα μέρη. Πλάθουμε τον κιμά με το χέρι, τον πατάμε να απλωθεί στην παλάμη μας και τοποθετούμε στη μέση από ένα μπαστουνάκι γραβιέρας. Τυλίγουμε σε σχήμα κεμπάπ και το ρολάρουμε πάνω σε μία φέτα μπέικον.

Το συγκρατούμε με οδοντογλυφίδα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές, οπότε στο ενδιάμεσο τα γυρνάμε). Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά.