Υλικά

1 πακέτο κριθαροκούλουρα Σφακιών
500 γρ. τοματίνια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
ρίγανη
λίγο νεράκι
και φυσικά μυζήθρα Αθητάκη, Σφακίων


Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι με νερό, περνάμε τα κριθαροκούλουρα και τα μουσκεύουμε καλά.

Τοποθετούμε ως πάτο της σαλάτας στο πιάτο μας, χωρίς να τα σπάσουμε.

Φτιάχνουμε ένα μίγμα από τομάτα κομμένη σε κυβάκια, κρεμμύδι φρέσκο και ξερό, μαϊντανό και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξύδι. Πασπαλίζουμε με αλατορίγανη και ανακατεύουμε καλά.

Πάνω από τα κριθαροκούλουρα τοποθετούμε το μίγμα λαχανικών μας και στην κορυφή της σαλάτας δημιουργείται ο θρόνος της μυζήθρας! Με το κουτάλι λοιπόν, προσθέτουμε το μαλακό τυρί μας και η σαλάτα μας έτοιμη και πεντανόστιμη!

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε ελιές.