Πιλάφι με χταπόδι και σπανάκι
Με γλυκιά και καυτερή πάπρικα.
Υλικά
Χταπόδι 1 κιλό περίπου φρέσκο ή καταψυγμένο
Σπανάκι 1 κιλό
Ρύζι 300 γρ.
Κρεμμυδάκια φρέσκα 4-5 τεμ.
Κρεμμύδι ξερό μέτριο 1 τεμ.
Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κρασί λευκό 1/2 κούπα τσαγιού
Αλάτι-πιπέρι
Ζωμός λαχανικών 2 κύβους
Οδηγίες
Πλένουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα σε φωτιά χαμηλή.
Το περιχύνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε μέσα σε νερό αλατισμένο το ρύζι για περίπου 15-20 λεπτά. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μαζί με τη γλυκιά και καυτερή πάπρικα και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το σπανάκι να σοταριστεί κι αυτό, το χταπόδι και το ρύζι. Προσθέτουμε μία κούπα νερό λίγο λίγο και τους κύβους λαχανικών, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία κι αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά. Πριν σβήσουμε την φωτιά ελέγχουμε μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας πρώτα και μετά με το καπάκι της κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.