Καυτερές γαρίδες σουβλάκι
Με πιπέρι καγιέν.
Υλικά
20-25 μεγάλες γαρίδες
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 λάιμ (το χυμό και το ξύσμα)
5 κ.σ. ξίδι
1/2 κ.κ. πιπέρι καγέν
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
4 πιπεριές κόκκινες, σε κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα χτυπάμε καλά. Πλένουμε τις γαρίδες. Σκίζουμε με κοφτερό μαχαιράκι το κέλυφός τους κατά μήκος της κοιλιάς, προσέχοντας να μη σκίσουμε τη σάρκα.
Δεν τις καθαρίζουμε. Τις αφήνουμε στη μαρινάδα, μαζί με τις πιπεριές για 1 ώρα. Αν έχουμε ξύλινα σουβλάκια, τα βάζουμε σε νερό να μουλιάσουν.
Περνάμε τρεις γαρίδες σε κάθε σουβλάκι, με κομμάτια πιπεριάς ανάμεσα. Τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, όχι περισσότερο. Σερβίρουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μπολ.