Σούπα με γαρίδες, πατάτες και σέλερι
Με θυμάρι και φινόκιο.
Υλικά
Γαρίδες 1 κιλό κατεψυγμένες ή φρέσκιες
Πατάτες 3 τεμ.
Καρότα 3 τεμ.
Σέλερι 2 κλωνάρια
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
Φινόκιο 1/2 τεμ.
Φύλλο δάφνης 1
Θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια
Αλάτι -πιπέρι
Νερό 12 φλυτζάνια του τσαγιού
Κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, το σέλερι, τα καρότα, το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το φινόκιο. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, με μια οδοντογλυφίδα βγάζουμε το μαύρο εντεράκι που έχουνι στην πλάτη, τις πλένουμε και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει, προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά και αλάτι-πιπέρι. Αφού βράσουν, τα βγάζουμε με μια κουτάλα.
Βάζουμε στο μπλέντερ ένα καρότο, μία πατάτα, λίγο σέλερι, λίγο μαϊντανό, λίγο φινόκιο και το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε. Τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε. Στο νερό που βράσαμε τα λαχανικά ρίχνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 5 λεπτά και τις βγάζουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελάχιστα και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος. Σουρώνουμε το ζουμί και κρατάμε ένα φλυτζάνι στην άκρη.
Το υπόλοιπο σουρωμένο ζουμί το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Στο ζουμί που κρατήσαμε ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το διαλύουμε, προσθέτουμε και τον χυμό από τα λεμόνια, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 3 με 4 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες, κουνώντας την κατσαρόλα 2 με 3 φορές. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή.