Υλικά

24 στρείδια
4 κούπες ζωμός κότας
3 κουτ.σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισή κούπα λευκό κρασί
1,5 κούπα ρύζι
¼ κούπας παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μισή κούπα ζωμό και επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που την απορροφά το ρύζι.

Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι ρίχνουμε τη σάρκα των στρειδιώνκαι αφήνουμε για 2 λεπτά.

Σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Το ριζότο με στρείδια είναι έτοιμο.