Υλικά

Κριθαράκι χονδρό (500 γρ.)
Κιμάς μοσχαρίσιος (750 γρ.)
Κρεμμύδια (4)
Βούτυρο (2 κ.σ.)
Ελαιόλαδο (6 κ.σ.)
Χυμός τομάτας (400 γρ.)
Γάλα (250 ml)
Αυγά (4)
Τριμμένη μυζήθρα (200 γρ.)

Εκτέλεση

Βράζετε το κριθαράκι για 10 λεπτά, το στραγγίζετε, το βάζετε σε πήλινο σκεύος και το περιχύνετε με το βούτυρο.

Σε ένα τηγάνι με το λάδι, σοτάρετε τα κρεμμύδια και τον κιμά.

Προσθέτετε 100 gr χυμό τομάτας, αλατοπίπερο και λίγο νερό και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει.

Στρώνετε το μείγμα του κιμά και τον υπόλοιπο χυμό τομάτας επάνω στο κριθαράκι.

Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και τη μυζήθρα και περιχύνετε το φαγητό.

Ψήνετε σε φούρνο 200 βαθμών για 20 λεπτά.