Συστατικά

1 φλιτζάνι ρύζι ειδικό για ριζότο
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 καρότο σε κυβάκια
3 κ.σ. αρακά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 γιαούρτι στραγγιστό

Τρόπος μαγειρέματος

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι. Αφού γίνει διάφανο, πρόσθεσε τα μανιτάρια και ανακάτεψε να φύγουν τα υγρά τους. Ρίξε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα λαχανικά και συνέχισε το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε τον ζωμό χλιαρό λίγο, λίγο. Ρίξε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό και ανακάτευε να απορροφηθεί από το ρύζι. Συνέχισε με το επόμενο φλιτζάνι μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. 

Σβήσε την κατσαρόλα και άφησε το ριζότο να τραβήξει λίγο τα υγρά του. 

Σέρβιρε με γιαούρτι στραγγιστό.