5 σκελίδες σκόρδο 150 γρ. πατάτες βρασμένες 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο λίγο ξύδι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες και πολτοποιούμε το μίγμα μας.
Προσθέτουμε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Προσοχή, δεν σταματάμε το χτύπημα μέχρι να βάλουμε όλο το ελαιόλαδο.
Η σκορδαλιά είναι έτοιμη. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με ελιές.
Συμβουλή: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα και λίγο λεμόνι.