ΥΛΙΚΑ

5 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. πατάτες βρασμένες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες και πολτοποιούμε το μίγμα μας.

Προσθέτουμε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Προσοχή, δεν σταματάμε το χτύπημα μέχρι να βάλουμε όλο το ελαιόλαδο.

Η σκορδαλιά είναι έτοιμη. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με ελιές.

Συμβουλή: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα και λίγο λεμόνι.