ΥΛΙΚΑ

2 κούπες (260 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα (226 γραμμάρια) βούτυρο καλής ποιότητας 

1/2 κούπα (60 γραμμάρια) άχνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Αφού την ετοιμάσουμε την ανοίγουμε ώστε να πάρει σχήμα δίσκου.

Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε ζελατίνα και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και ανοίγουμε το ζυμάρι ώστε να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό. Κόβουμε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί σε αντικολλητικό χαρτί. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα ψήνουμε τα για 8-10 λεπτά, ίσα να αποκτήσουν λίγο χρώμα.