ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο (250 γρ.) κανελόνια
για τη σάλτσα ντομάτας:
700 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
για τη γέμιση:
400 γρ. φέτα
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο και ελαφρά σοταρισμένο
2 αβγά
5-6 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ και αλατοπίπερο. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη φέτα, τη μισή ποσότητα γραβιέρας, το σπανάκι, τον βασιλικό, τα αβγά και αλατοπιπερώνετε το μείγμα.

Γεμίζετε με το μείγμα τα κανελόνια.

Απλώνετε 4-5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνετε τα κανελόνια με τη σειρά.

Τα περιχύνετε με τη σάλτσα έτσι ώστε να καλυφθούν τελείως και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 λεπτά.

Τα ξεσκεπάζετε και πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με την υπόλοιπη γραβιέρα, ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 220οC και ψήνετε άλλα 5 λεπτά.