Ρύζι πολύχρωμο
Με πιπεριές και λευκό κρασί.
Υλικά:
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
3-4 φυλλαράκια μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια ή μπαστουνάκια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε 2-3 λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.