Υλικά

1 μαρούλι (ή 1 σαλάτα)
Λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
2-3 κλαδάκια άνηθο (ψιλοκομμένο)
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 ½ φλιτζάνι στραγγισμένο γιαούρτι

Εκτέλεση

Πλένουμε, στραγγίζουμε πολύ καλά και κόβουμε το μαρούλι με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε ένα βαζάκι, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και περιχύνουμε με το μείγμα τα μαρούλια. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε τη σαλάτα και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Γνώμες

Η σαλάτα με μαρούλι και γιαούρτι είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, ασβέστιο και κάλιο, ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ και δροσερό γεύμα και ειδικά για όσους πρέπει να προσέχουν την πίεσή τους.