Tάρτα με παντζάρια και φέτα
Η μία κρύα τάρτα με έντονο χρώμα που σίγουρα θα συναρπάσει τους καλεσμένους σας
Υλικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
250 γρ. παξιμάδια λαδένια
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή θυμάρι
100 γρ. καρυδόψιχα
250 γρ. φέτα πικάντικη
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
2-3 σκελίδες σκόρδου
3-4 πσντζάρια ,βρασμένα
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα παξιμάδια τα βάζουμε σε ένα μπολ ,τα ραντίζουμε με το ξίδι ,2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και 4-5 κουταλιές της σούπας νερό, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με θυμάρι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα δουλεύουμε να γίνουν σαν ζύμη.
Σπάμε σε χοντρά κομμάτια την ψίχα των καρυδιών. Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους 1 εκ. και κρατάμε τους χυμούς τους. Βάζουμε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το σκόρδο ,2-3 κουταλιές από τους χυμούς των παντζαριών και 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Τα δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια, κρατώντας 1 κουταλιά της σούπας, και ανακατεύουμε. Σε ανοιγόμενη φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. απλώνουμε τη «ζύμη» που φτιάξαμε με τα παξιμάδια.
Από πάνω απλώνουμε το μείγμα της φέτας . Προσθέτουμε τα παντζάρια ,αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τα καρύδια που κρατήσαμε. Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να σφίξει.
πηγή: tastyday.gr