Υλικά

Βούτυρο αγελάδος 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη άχνη 1 κούπα
Αυγό 1
Πορτοκάλια 2 τον χυμό τους
Σόδα φαγητού 1/2 κουταλάκι γλυκού
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400-500 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
Πραλίνα φουντουκιού 300 γρ.


Οδηγίες

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το αυγό, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τον χυμό από τα πορτοκάλια κι ανακατεύουμε.

Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου.

Πλάθουμε λίγο λίγο τη ζύμη μας σε στρογγυλά μπισκότα και με το δάχτυλο μας πιέζουμε στη μέση τους να δημιουργήσουμε λακουβίτσα. Τα αραδιάζουμε στη λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα κορνέ που βάλαμε την πραλίνα γεμίζουμε τις λακουβίτσες που κάναμε στο κέντρο των μπρισκότων.

Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

ΠΗΓΗ: chefoulis.gr