Υλικά
900 γραμμάρια φρέσκος ανανάς ψιλοκομμένος
400 γραμμάρια βιολογικά καρότα
1100 γραμμάρια ζάχαρη κοινή κρυσταλλική
2 ξυλάκια κανέλας
Ξύσμα από μισό λεμόνι βιολογικό
2 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ
2 φύλλα αρμπαρόριζα
200 γραμμάρια ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες , κράνμπερις)
Τσάι σε τρεις γεύσεις

Εκτέλεση
Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα 900 γραμμάρια του ανανά. Προσθέτουμε τα 400 γραμμάρια βιολογικά καρότα κομμένα και αυτά σε κομμάτια. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τα 1100 γραμμάρια ζάχαρη κοινή κρυσταλλική. Αφήνουμε την κατσαρόλα με τα φρούτα και τη ζάχαρη στην άκρη για 3 με 4 ώρες τουλάχιστον.Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξεκινώντας ο βρασμός αρχίζουμε να ξαφρίζουμε. Θα επιμείνουμε να αφαιρέσουμε όλο τον αφρό από τη μαρμελάδα μας. Με το μούλτι χειρός λιώνουμε ελαφρά τα φρούτα μας. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε 2 ξυλάκια κανέλας, ξύσμα από το μισό λεμόνι, 2 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ και τα 2 φύλλα αρμπαρόριζα.Αφήνουμε να βράσει καλά η μαρμελάδα μας, θα χρειαστεί περίπου 20 με 30 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά του βρασμού, περίπου, θα προσθέσουμε τα αποξηραμένα φρούτα τα οποία έχουμε βάλει να μουλιάσουν μία ώρα πριν σε 500ml χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσεις 3 γεύσεις τσαγιού. Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βαζάκια.

πηγή: tastyday.gr