Υλικά 8 αγκινάρες φρέσκιες (10 εάν είναι κατεψυγμένες )
7-8 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες . Τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Εάν είναι κατεψυγμένες τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας .Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο πριν το βγάλουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και κουνάμε την κατσαρόλα .