Υλικά
Σουπιές 1 κιλό
Μακαρονάκι κοφτό 500 γρ
Κρασί κόκκινο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κρεμμύδι ξερό 2
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Ντομάτα 1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένη
Μπαχάρι 2-3 κόκκους
Ντοματοπολτό 3-4 κουταλιές της σούπας
Μαϊντανό 4 κλωναράκια
Αλάτι-πιπέρι
Νερό 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν , στην συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε το μακαρονάκι και αρκετό νερό για να βράσουν όλα μαζί. Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Εναλλακτικά μπορούμε να βράσουμε ξεχωριστά το μακαρονάκι και να τα σερβίρουμε όλα μαζί σε μια πιατέλα. (Αντί για κοφτό μακαρονάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοχυλάκι, βίδες ή κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)