Υλικά

Αρνί 1 κιλό
Χοιρινό 1 κιλό
Ρύζι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ντοματάκια αποφλοιωμένα 1 κονσέρβα
Σκόρδο 3-4 σκελίδες ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.ψιλοκομμένο
Φέτα 150 γρ. τριμμένη
Κεφαλογραβιέρα 150 γρ.τριμμένη
Φύλλο δάφνης 1 τεμ.
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Μπαχάρι κόκκους 2-3 κόκκους
Λευκό κρασί 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αυγά 3 τεμ.χτυπημένα
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι -πιπέρι
Νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας
Χειροποίητο φύλλο βλέπε αντίστοιχη συνταγή


Οδηγίες

Ξεκοκαλίζουμε τα κρεατικά μας, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα κόκαλα δεν τα πετάμε και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει, γιατί χρειαζόμαστε το ζουμί τους.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό να το σκεπάσει, τη δάφνη, το μπαχάρι, την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού βράσει το κρέας, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.

Προσθέτουμε το ρύζι, τα τυριά τα οποία τα έχουμε τρίψει και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης. Προσθέτουμε 2 περίπου φλυτζάνια από το ζουμί από τα κόκαλα που βράσαμε και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε τα χειροποίητα φύλλα.

Αφού έχουμε φτιάξει τα φύλλα, στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 2 φύλλα κάτω, προσθέτουμε το μείγμα από το κρέας, σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα λαδωμένα και τα ραντίζουμε με νερό.

Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα γύρω γύρω σαν κοτσίδα, ραντίζουμε πάλι με νερό και χαράζουμε ελαφρώς την πίτα σε τετράγωνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο μας. Σερβίρεται ζέστη.