Υλικά

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Βούτυρο ή μαργαρίνη 150 γρ.
Γάλα 3-4 φλιτζάνια του τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αυγά 4 τεμ ελαφρώς χτυπημένα
Σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Βανίλια 1 τεμ. σε σκόνη
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Κανέλα για πασπάλισμα
Αλάτι 1 πρέζα


Οδηγίες

Ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας το πακέτο με τα φύλλα. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Αλείφουμε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο ένα ταψί, τσαλακώνουμε ένα-ένα τα φύλλα, περιχύνουμε το καθένα με το λιωμένο βούτυρο και τα τοποθετούμε στο ταψί τσαλακωμένα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας και μόλις ψηθούν βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, προσθέτουμε τα αυγά που τα χτυπήσαμε ελαφρώς, τη βανίλια και το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε γρήγορα να πήξει η κρέμα και να μη μας σβολιάσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με τα τσαλακωμένα ψημένα φύλλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.

Μόλις ψηθεί τη βγάζουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Την κόβουμε σε ρόμβους, τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.