Υλικά
Πατάτες 500 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100-150 γρ
Αλάτι - πιπέρι
Αυγό 1 κρόκο

Οδηγίες

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά ώστε να φύγει ή περιττή υγρασία. Τις κάνουμε πουρέ, προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τον κρόκο αυγού κι ανακατεύουμε. Βάζουμε λίγο λίγο και το αλεύρι κι ανακατεύουμε. Ανάλογα πόσο υγρό είναι το μείγμα, τόσο αλεύρι θα χρειαστούμε, οπότε το βλέπουμε στην πράξη. Είναι έτοιμο όταν θα είναι μαλακό αλλά χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Κόβουμε κομμάτι από το μείγμα μας και το πλάθουμε σε κορδόνι πάχους 1 δάχτυλο , το οποίο τεμαχίζουμε σε κομμάτια 2 εκ. Αν θέλουμε με ένα πιρούνι κάνουμε ριγούλες πάνω τους. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα πουρέ. Τοποθετούμε τα νιόκι σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Βάζουμε σε κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα νιόκι το πολύ για 1-2 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε απευθείας με την σάλτσα επιλογής μας που φτιάξαμε.

 πηγή:chefoulis.gr