Εύκολα αλμυρά ψωμάκια
Είναι ιδανικά για το παιδί στο σχολείο γιατί μεταφέρονται εύκολα χωρίς να λερώνουν.
Υλικά
2 φλιτζάνια φαρίν απ (και λίγο ακόμα για να αλευρώσετε τον πάγκο σας)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γραμμάρια βούτυρο σε κύβους
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο
50 γραμμάρια ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένο σε μικρούς κύβους
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 του φλιτζανιού γάλα
Πώς θα τα φτιάξετε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Καλύπτετε μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε με τα δάχτυλά σας ώστε να ανακατευτούν τα υλικά και να έχετε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέτετε το τυρί, το ζαμπόν και τον μαϊντανό, ανακατεύετε και κάνετε μια λακκούβα στη μέση όπου ρίχνετε το γάλα. Με ένα μαχαίρι ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να απορροφηθεί όλο το γάλα.
Πάρτε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη (περίπου στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού) και πλάστε τη σε αλευρωμένο πάγκο ώστε να αποκτήσει στρογγυλό σχήμα.
Βάλτε το στη λαμαρίνα, και χαράξτε λίγο με ένα μαχαίρι το επάνω μέρος του. Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήστε τα ψωμάκια σας για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.