Συστατικά

1 στήθος κοτόπουλου καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
250 γρ ντομάτες πομοντόρι κομμένες σε μικρά κομμάτια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
250 ml ζωμό κοτόπουλου ή ένα κύβο διαλυμένο σε νερό
Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
6-8 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες

Διαδικασία

Καθαρίζουμε το στήθος του κοτόπουλου από την πέτσα και αφαιρούμε το κόκκαλο. (Μπορούμε να ζητήσουμε από τον χασάπη να το κάνει για μας ή να αγοράσουμε έτοιμα φιλέτα). Κόβουμε σε 4 ή 6 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια και τα περνάμε από το αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου γυρίζοντας μια - δυο φορές. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό του κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά.

Μοιράζουμε τις κομμένες ντομάτες πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου και από πάνω μεταφέρουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί. Ξεσκεπάζουμε, κλείνουμε τον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε από τον φούρνο και μοιράζουμε από πάνω τις κομμένες ελιές και φύλλα μαϊντανού (προαιρετικό). Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κους κους ή ρύζι μπασμάτι στον ατμό.