ΥΛΙΚΑ:

• 1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι
• 250 γρ. καλό φρέσκο βούτυρο
• 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο καθαρισμένο
• 2 φάκελλα σαντιγί γκαρνί
• 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
• γάλα όσο λένε πάνω τα φακελάκια της σαντιγί και της κρέμας ζαχαροπλαστικής

Για το σιρόπι:

• 800 γρ. ζάχαρη
• 1 κιλό νερό
• τον χυμό ενός μέτριου λεμονιού, περίπου 1 κουταλιά της σούπας και κάτι ακόμα
• τη φλούδα του λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάξτε πρώτα πρώτα το σιρόπι βράζοντας το για 7 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει καλά. Ανοίξτε το φύλλο και κάντε το όσο πιο αφράτο γίνεται σε ένα μεγάλο πυρέξ.

Περιχύστε το με καυτό βούτυρο. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς σε αντιστάσεις περίπου 1,5-2 ώρες έως ότου χρυσίσει το κανταΐφι παντού. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε παντού με τριμμένο φιστίκι, προσοχή όχι όλο, αφήστε λίγο, περίπου 50 γρ., για να γαρνίρετε στο τέλος.

Σιροπιάζουμε το καυτό κανταΐφι μας με όλο το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε τώρα στην άκρη το γλυκό μας για να ρουφήξει το σιρόπι αλλά και να κρυώσει τελείως.

Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής χτυπώντας με κρύο γάλα τη σκόνη. Φτιάχνουμε και τον ένα φάκελο σαντιγί. 

Αναμιγνύουμε τη σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα απλώνουμε πάνω στο κανταΐφι που έχει κρυώσει τελείως.