Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κάρυ
Με μουστάρδα και λευκό κρασί
Υλικά
Ψαρονέφρι 500 γρ
Μανιτάρια Portobello 4-5 τεμ
Κρεμμύδι 1τεμ μέτριο
Σκόρδο 2 σκελίδες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
Λεμόνια 2 τεμ τον χυμό
Λεμόνι 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα
Κάρυ 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα του τσαγιού
Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας κοφτό
Λευκό κρασί 1/2 κούπα του τσαγιού
Ζωμός κότας 1 τεμ προαιρετικά
Νερό
Οδηγίες
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια 3 εκ (περίπου) , τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε ελαφριώς τα μανιτάρια με ένα νωπό πανάκι και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε κατσαρόλα χαμηλή ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, κουνάμε το τηγάνι για λίγα λεπτά ώστε να ανακατευτούν κι αποσύρουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι ή κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές.Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε ξανά τα μανιτάρια,το ξύσμα λεμονιού,τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το κάρυ. Έχουμε διαλύσει το αλεύρι σε 1/2 κούπα κρύο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι τελευταίο.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε επιπλέον 1/2 κούπα ζεστό νερό και ζωμό κότας προαιρετικά.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να μείνει με μια ελαφρώς πυκνή σάλτσα. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.